VerbergToon Header

Welkom!

Je lichaam. Een kostbaar bezit. Beweeg het goed. Voel je goed!

Body & Mind

Pilates valt (net als Yoga) onder de zogenaamde Body & Mind bewegingsvormen, maar is zeker niet zweverig.

De oefeningen van Pilates gaan verder dan alleen het lichamelijke aspect. Er is aandacht voor de balans tussen lichaam en geest. Het lichaam wordt heel bewust getraind vanuit de geest. Joseph Pilates geloofde in de kracht van de geest om het lichaam te beheersen en zo een algehele goede conditie te bereiken.

Je concentreert je bij Pilates voor 100 % op de bewegingen en de ademhaling en maakt iedere beweging met beheersing. Pilates is niet te vergelijken met yoga, maar heeft er wel raakvlakken mee. Beiden hebben een ontspannende uitwerking. Bij zowel Pilates als Yoga is er veel aandacht voor een correcte uitlijning van het lichaam. Veel yogavolgelingen beoefenen Pilates en omgekeerd. Pilates en Yoga vullen elkaar prima aan!

Yoga

De Yoga lessen die worden aangeboden zijn erop gericht je innerlijke bewustzijn te verhogen en stress te verminderen terwijl je lichamelijk fit wordt. Het is een samenspel van souplesse, concentratie en meditatie. De focus op de ademhaling zorgt ervoor dat je je bewuster wordt van lichaam en geest en spanningen kunt loslaten. Er is niets zweverigs aan voelen en vertragen in onze hectische maatschappij. 

Aandacht voor jezelf en ontspannen in een persoonlijke en veilige omgeving.

 

 

Voel je goed!

Een groot voordeel van Pilates is dat je je lichaam functioneel traint en sterker maakt zonder dat je je ervoor in het zweet hoeft te werken. ‘No pain, no gain’ gaat niet op bij Pilates.

 

 

  

 

 

Pilates en Yoga hebben een ontspannende uitwerking en verhogen je energiepeil. Je voelt je goed!