VerbergToon Header

Welkom!

Je lichaam. Een kostbaar bezit. Beweeg het goed. Voel je goed!

 

 

"Met persoonlijke aandacht wil ik mensen motiveren en enthousiast maken om hun grenzen te verleggen."

“Aandacht voor jezelf, voelen en vertragen in deze hectische maatschappij... er is niets zweverigs aan.” 

Passie

Ilse van Opstal is een gedreven docent Pilates en Yoga. Ze heeft een juridische achtergrond, maar heeft ruim vijftien jaar geleden het roer volledig omgegooid om zich te richten op haar passie: mensen bewuster maken van hun lichaam. "Mijn doel is mensen de balans te laten (her)ontdekken, hen een sterkere verbinding laten voelen met hun lichaam. Met persoonlijke aandacht wil ik mensen motiveren en begeleiden en mijn ervaringen delen." 

Na een aantal jaar Pilates en andere groepslessen op een sportschool te hebben gegeven, heeft Ilse ervoor gekozen met kleine groepen te gaan werken, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en te kunnen controleren of bewegingen goed worden uitgevoerd. In 2010 is ze haar eigen studio in Bavel begonnen.

Met Passie voor Pilates wil ze mensen intensief en persoonlijk begeleiden bij het beoefenen van de Pilates trainingsmethode en verschillende vormen van Yoga. Ilse heeft diverse opleidingen en workshops gevolgd, waaronder de opleidingen Pilates Ground Control Instructeur Level I en II bij de Pilates Company, Anatomy of Pilates, Pilates Personal Training en Pilates and Pregnancy. Met regelmaat volgt Ilse bijscholingen en workshops bij (inter)nationale Pilatesdocenten.  

Naast Pilates heeft Ilse een brede interesse in bewegen en body & mind. Ilse heeft opleidingen afgerond tot sportmasseur en sporttherapeut en is gecertificeerd Yoga docent. Ze heeft een 500 uur Yoga Alliance lerarenopleiding bij Robert Boustany afgerond. Nog steeds volgt ze meerdere keren per jaar training bij Robert Boustany, grondlegger van Pralaya yoga. De uitgangspunten van Pralaya yoga (uitlijning van de gewrichten en wervelkolom, het versterken van ’vergeten’ spieren om het lichaam weer in balans te krijgen) lopen als een rode draad door haar lessen. Ilse rond binnenkort de opleiding tot yogacoach en -therapeut af. Samen met haar kennis en ervaring op het gebied van Pilates en Yoga biedt dit nog meer mogelijkheden om mensen persoonlijk te begeleiden en te helpen met meer specifieke klachten. 

Met bijscholingen en workshops blijft Ilse zich ontwikkelen. Ze verdiept zich in de yogafilosofie en Yoga Nidra en leert de authentieke Himalaya meditatie techniek. Groeps- en privélessen Pilates, Yoga en Yoga Nidra geeft Ilse in haar studio in Bavel en -indien gewenst- online.