VerbergToon Header

Welkom!

Je lichaam. Een kostbaar bezit. Beweeg het goed. Voel je goed!

Wat is Pilates

De Pilatesmethode is bijna een eeuw geleden ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een systeem van oefeningen die worden uitgevoerd op een oefenmat of op speciale apparatuur. 

Pilates volgt de principes van zeer bewust bewegen met beheersing en controle vanuit een goede lichaamshouding, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern en dat alles met vloeiende bewegingen. Alle spieren worden tijdens de oefeningen gerekt en getraind. Het hele lichaam wordt aangesproken en dat vereist concentratie.

Alles draait om bewegen vanuit je kern. Pilates noemde het 'powerhouse'. Het doel is het creëren van een sterke basis waarop je dagelijks kunt steunen.

Een Pilatesmatles bestaat uit een serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen. Als aanvulling wordt in de lessen gebruik gemaakt van o.a. oefenballen en weerstandsringen. Dit maakt je nog bewuster van hoe je je lichaam beweegt.   
http://www.passievoorpilates.nl/assets/uploads/superman2.jpg

Wat doet Pilates voor je?

Als je regelmatig en met precisie traint levert Pilates tientallen resultaten op, waaronder:
- sterkere rompspieren
- krachtige en soepele wervelkolom
- meer stabiliteit rondom het bekken
- verbeterde coördinatie 
- betere lichaamshouding
- verhoogde longcapaciteit

Word meer lichaamsbewust

Met Pilates wordt je meer lichaamsbewust. Dit heeft voordelen tijdens je dagelijkse bezigheden en/of sportbeoefening. De bewegingen zijn een hulpmiddel om je lichaam te leren kennen en om spierbeheersing bij elke beweging in het dagelijks leven te kunnen toepassen.

Eenmaal geproefd van Pilates zul je merken dat je de hele dag onbewust bezig bent met het corrigeren van je houding. Of je nu achter je bureau zit, boodschappen doet of aan het sporten bent.